winterdip

Winterdipje? Tips om je productiviteit te boosten

De kantoorinrichting en het ontwerp van de werkruimte hebben een enorme invloed op de productiviteit. Dat is zéker het geval tijdens de wintermaanden, wanneer de verwarming op volle toeren draait, het buiten al snel donker wordt en de typische winterdip om de hoek loert. Hoewel creatieve kantoorruimtes een optie zijn, hoeft u uw kantoorinrichting niet helemaal om te gooien om de productiviteit van uw werknemers te boosten. Met deze tips komt u al een heel eind.

Esthetiek plus ergonomie

Het uitzicht van een kantoorruimte is cruciaal – niemand werkt graag in een donkere en benauwde omgeving. Maar kantoorinrichting draait niet alleen om esthetiek; ergonomie is minstens even belangrijk. Een comfortabele werkhouding, aangemoedigd door ergonomische bureautafels en bureaustoelen, is dan ook een must. Dat komt niet alleen uw gezondheid, maar ook uw productiviteit ten goede.

Let op de locatie van koffie, printer en toilet

Dat de bureaus zo geplaatst moeten worden, dat er geen zonlicht op de computerschermen valt, spreekt voor zich. Over de locatie van het koffieapparaat, de printer en het toilet wordt minder vaak nagedacht. De beste manier om medewerkers aan te moedigen om meer te bewegen, is door hen een stukje te laten wandelen als ze hun printopdracht gaan ophalen, een tas koffie nemen of naar het toilet gaan.

Winterdip

“Om medewerkers gezond en gemotiveerd te houden, zijn ontmoetingen en beweging cruciaal.”

Winterdipje: beweeg voor meer energie

Af en toe van plaats veranderen doet wonderen voor het energiepeil. Een vaste pc is dan ook uit den boze: een laptop, tablet of iPad laten veel meer bewegingsvrijheid toe. Een flash drive is de ideale aanvulling, om data te delen van telefoon naar iPad en andere toestellen – of omgekeerd.

winterdip

Creatief denken

Een variërend werkpatroon helpt je vermoeidheid tegen te gaan. Door je af en toe met een praktische zaak bezig te houden, gaat je brein op een andere manier nadenken. Deze afwisseling is een goede manier om de eentonigheid van je gedachten stop te zetten.

geplaatst op December 16th 2016 in Kantoor inrichten met 1 Reacties

Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Stephanie Boriau

Interior Architect

currently there's 1 reactie(s)

  • Elisa

    commented on 22/02/2017 bij 11:10

    Leuk artikel! Voor mij absoluut op nummer 1, bewegen!

    Reply