Buroproject  03

Hoeveel vierkante meter kantoorruimte heb jij nodig?

Een kantoorruimte huren, betekent investeren. Véél investeren, want een goede werkplek heeft zijn prijs. Hoe beter de ligging, de staat en de grootte van het gebouw, hoe meer je betaalt. Toch kun je maar beter niet besparen op je kantoorinrichting, laat staan op de grootte ervan. Die heeft namelijk een cruciale impact op jouw humeur en dat van je medewerkers. En laat een goed humeur nu juist een voorwaarde zijn om goed te presteren.

Buroproject  16

Buroproject  09

Grote kantoorruimtes: huiselijk en veilig

De Engelse term ‘comfort zone’ is niet voor niets in het leven geroepen. In het dagelijks leven – thuis én op het werk – hebben we nu eenmaal behoefte aan voldoende ruimte om ons goed in ons vel te voelen.

Lees hier hoe je een kantoor warm en huiselijk kunt inrichten.

Buroproject  23

Ook veiligheid is een belangrijk punt in huis en op kantoor. Iedereen moet zijn werk snel kunnen verlaten in geval van nood. Vluchtwegen en nooduitgangen moeten herkenbaar zijn en vrij van obstakels.

Aan de slag met je kantoorruimte

Maar hoeveel vierkante meter moet je dan voorzien voor een kantoorruimte die aangenaam aanvoelt en voldoende ruimte biedt – bijvoorbeeld voor coworking? Laten we daarvoor even over de grens kijken. In Nederland is de standaard oppervlakte van een kantoorruimte vastgelegd op minimaal 8 vierkante meter per persoon. Dit werd berekend op basis van:

  • 4 m² per werkplek die gewoonlijk langer dan twee uur per dag gebruikt wordt (stoel en circulatieruimte rond de stoel)
  • 1 m² voor een werkplek met flatscreen
  • 1 m² voor een lees- en schrijfvlak
  • 2 m² voor een uitlegvlak voor tekeningen
  • 1 m² voor elke kast of ladenblok

Buroproject  27

Moet je het toch met een bescheiden kantoorruimte stellen? Probeer die dan optisch zo groot mogelijk te doen lijken. Gebruik lichte kleuren, maak maximaal gebruik van daglicht en kies voor fijne en elegante designmeubelen. Graag meer suggesties? Neem dan snel contact op, onze interieurarchitecten staan voor u klaar!

geplaatst op August 24th 2017 in Kantoor inrichten met 0 Reacties

Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Valérie De Neef