TOOLRY-Your-Creative-Workspace-Downtown-Lynchburg-Virginia

Drie creatieve werkruimtes op een rij

De tijd dat een kantoorruimte synoniem was met witte hokjes waarin medewerkers onder flets tl-licht de hele dag achter hun pc zaten, is gelukkig voorbij. Meetings kunnen vandaag evengoed aan een loopband als aan een vergadertafel plaatsvinden, maar andere aspecten van hedendaagse kantoorinrichting maken een evolutie door. Giganten als Facebook en Airbnb hebben overduidelijk aangetoond dat een onconventionele kantoorinrichting de productiviteit niet belemmert – integendeel! Meer en meer bedrijfsleiders raken ervan overtuigd dat een creatieve omgeving dé manier is om werknemers tot innovatieve ideeën te verleiden en hen een aangenamere werksfeer te bezorgen. Om u te inspireren, zetten we 3 creatieve werkruimtes op een rij.

Wie creatieve werkruimtes zegt, zegt Google

Met welke kantoren kunnen we beter beginnen dan met die van Google, die helemaal in het teken staan van creativiteit, concentratie, maar ook ontspanning. Neem nu de afdeling in Zürich, waar de werknemers ongestoord kunnen werken in ‘iglo’s’ en waar ze zich even te slapen kunnen leggen als ze nood hebben aan een powernap. Dat is geen vrijgeleide voor luieren op het werk: dankzij zo’n powernap zijn werkdagen van 10 tot 12 uur perfect mogelijk – en soms is het nodig om lange dagen te maken.

Het hoofdkwartier van Onefootball

Het hoofdkwartier van Onefootball moet niet onderdoen voor Google. De makers van deze voetbalapp kunnen hun techniek bijschaven op kantoor, waar een looppiste tussen de bureaus kronkelt en waar goals strategisch opgesteld staan.

ONEFOOTBALL ONEFOOTBALL2

‘De doelstellingen halen’ krijgt meteen een heel andere betekenis met dit soort bureau-inrichting.

Beats by Dre als voorbeeld van creatieve kantoorinrichting

De ‘color blocking’-trend die we op de Designbeurs in Keulen regelmatig zagen terugkomen, bepaalt het uitzicht van het hoofdkantoor van Beats by Dre in Los Angeles. Het vraagt lef om met primaire kleuren te werken, maar de kantoorinrichting mag er zeker zijn.

BEATSBYDDRE2 BEATSBYDDRE4

Advies nodig over de inrichting van uw kantoor? Onze specialisten staan u graag te woord.

geplaatst op January 9th 2017 in Kantoor inrichten met 1 Reacties

Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Pierre van Durme

currently there's 1 reactie(s)

  • Bureau op maat

    commented on 16/05/2017 bij 10:31

    Als freelance copywriter werk ik van thuis uit. Onlangs werd mijn nieuwe bureau op maat geplaatst, aangevuld met huiselijke elementen. Een gezellige werkplek is dan ook heel belangrijk voor de productiviteit.

    Reply