Interieur Codit Gent Inneke Gebruers fotografie-28(a)

Buro Project ontwerpt hip kantoor voor IT-speler Codit

Een  creatieve en inspirerende werkomgeving creëren voor IT-bedrijf Codit, met de Google- en Facebookkantoren als lichtend voorbeeld? Daar wist Buro Project wel weg mee.

“Ons vorige kantoor in het havengebied was te krap geworden. We zaten er op de duur verspreid over twee verdiepingen; niet ideaal”, zo steekt officemanager Katia Van Pée van wal in de gezellige loungehoek van het vernieuwde Codit-kantoor in Gent. “Bovendien voelde die kantooromgeving te ‘corporate’ aan en dat paste niet langer bij onze waarden. We waren dus blij toen we onze intrek mochten nemen in dit gloednieuwe gebouw: allemaal samen op één werkvloer én in een kantooromgeving die onze bedrijfscultuur perfect weerspiegelt.”

Interieur Codit Gent Inneke Gebruers fotografie-19(a)

Talent aantrekken met (onder meer) een hip kantoor

Om de nieuwe kantooromgeving vorm te geven, klopte Codit aan bij Buro Project. Het moest een inspirerende plek worden, waar medewerkers zich helemaal thuis zouden voelen. Waarom was dat zo belangrijk voor Codit?

Katia: “Wat zeker meegespeeld heeft, is de ontwikkeling van onze ‘employer brand’. Om getalenteerde profielen aan te trekken, moet je er als IT-bedrijf op een of andere manier uitspringen. Een hip kantoor is natuurlijk niet alles; vanzelfsprekend spelen er ook inhoudelijke criteria mee in iemands keuze om bij ons te komen werken. Maar de huiselijke sfeer in de ontspanningsruimte maakt het hopelijk wel iets makkelijker om de knoop door te hakken.” (lacht)

Interieur Codit Gent Inneke Gebruers fotografie-2(a)Interieur Codit Gent Inneke Gebruers fotografie-31(a)Interieur Codit Gent Inneke Gebruers fotografie-26(a)Interieur Codit Gent Inneke Gebruers fotografie-27(a)

 

Ideetjes op de muur krabbelen

Daarnaast omarmt Codit het ‘nieuwe werken, en die aanpak vraagt om een flexibele kantoorinrichting.

“Deze kantoorinrichting is ‘activity-based’”, legt Katia uit. “Medewerkers kunnen er zonder moeite de omgeving opzoeken waaraan ze op een bepaald moment behoefte hebben. Brainstormen met collega’s en ideetjes neerpennen op een whiteboard wall, een telefoongesprek voeren in een aparte cosy corner, een klant ontvangen in de loungehoek of jezelf afzonderen in een concentreerruimte, …

Interieur Codit Gent Inneke Gebruers fotografie-18(a)

Een werkdag is gevarieerd en de kantooromgeving hoort daarop in te spelen.

De interieurarchitecte van Buro Project heeft overal rekening mee gehouden. Ze voelde onze ideeën perfect aan en wist die te transformeren tot toffe concepten, die bovendien – en dat is niet onbelangrijk – binnen ons budget te realiseren waren.”

Interieur Codit Gent Inneke Gebruers fotografie-15(a)

 

Scepsis opzijgezet

Niets dan lof dus voor de samenwerking met Buro Project. Het resultaat mag er dan ook zijn. Maar welke interieuringrepen vielen het meest in de smaak bij Katia en haar collega’s?

“Goh, waar moet ik beginnen? (lacht) Aanvankelijk stonden we sceptisch tegenover de wanden in ruw OSB-hout, maar dat vinden we nu juist héél goed werken. Het zorgt echt voor die hippe, creatieve feel die we zochten. Ook het kleurgebruik vinden we erg geslaagd: het cyaanblauw van ons logo komt misschien niet letterlijk terug, maar de andere blauwtinten – bijvoorbeeld het nachtblauw van de fluwelen zetels in de eetruimte – maken dat helemaal goed.”

Conclusie? “De sfeer is nu veel dynamischer”, aldus Katia, “en de focus ligt echt op de mensen.” Je thuis voelen op het werk: dat kan wel degelijk. Buro Project creëerde een hippe, jonge en creatieve kantooromgeving voor Codit. Omdat wij even hard geloven in het nieuwe, flexibele werken én hoe een kantoorinrichting dat huiselijke gevoel kan versterken.

Interieur Codit Gent Inneke Gebruers fotografie-7

Ontdek nog meer van onze inspirerende kantoorruimtes!

Foto’s door Inneke Gebruers.

geplaatst op May 26th 2017 in Kantoor inrichten & Showcase met 1 Reacties

Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Stephanie Boriau

Interior Architect

currently there's 1 reactie(s)

  • Merel

    commented on 14/07/2017 bij 14:59

    Gaaf kantoor zeg! Vooral de graselementen binnen het kantoor spreken mij erg aan. Heel tof gedaan.

    Reply